Integritetspolicy

1 MobiTime

MobiTime är en applikation som gör det enklare för dig som resenär att hitta information om kollektivtrafik så som tidtabeller, resesökning, hållplatsvyer, betalning av resa etc.
Alla användare av MobiTime kan fritt använda applikationen och de funktioner som finns tillgängliga i en vald region utan att skapa ett konto eller registrera några personuppgifter.
För att funktioner i MobiTime skall fungera lagras koppling mellan programinstans och tidtabeller, resesökningar, hållplatsvyer och/eller andra objekt tillgängliga i MobiTime.
Infospread Euro AB, i samråd med trafikhuvudmän (Länstrafiker, Trafikmyndigheter eller annan aktör som ansvarar för genomförande av kollektivtrafik), använder automatisk databehandling (ADB) för att säkerställa att kollektivtrafikinformation och kollektivtrafikdata tillhandahålls enligt de val som användaren gjort i MobiTime. Se nedan för detaljerad information om vilken typ av data som skickas till oss.

2 Övergripande om data i MobiTime

Nedan beskrivs hur MobiTime samlar in, använder och delar information som genereras då MobiTime används.
MobiTime tar emot information från dig som användare då du laddar ner tidtabeller, gör resesökning, tittar på hållplatsskyltar och betalar din resa. Denna information används för att tillhandahålla en hög servicegrad av nämnda funktioner och för att vidareutveckla Mobitime, kollektivtrafiken och utformingen av information, data och annat som direkt berör användandet av MobiTime och/eller kollektivtrafiken.

2.1 Registrering

För att använda MobiTime krävs ingen registrering av personuppgifter så som namn, personnummer, adress eller andra uppgifter som faller under personuppgiftslagen. Det betyder att inga personuppgifter lagras, bearbetas eller används eller på annat sätt utnyttjas av MobiTime.

2.2 Tidtabeller

Vid nedladdning av tidtabell skickas en begäran om nedladdning av en viss tidtabell till vår server som i sin tur distribuerar tidtabeller till din telefon. Tidtabellen lagras sedan lokalt i din telefon. Vi håller reda på vilka tidtabeller som finns i din telefon för att kunna informera dig om ändringar och uppdateringar av just dina tidtabeller.

2.3 Resesökning

Vid en resesökning skickas två hållplatsnamn (från- och tillhållplats) till vår server. Som användare har du även möjlighet välja att ange tid och datum skickas med. Informationen som skickas till oss används för att presentera bästa möjliga reseförslag utifrån de kriterier som du skickat till oss. I processen då till- och frånhållplats väljs finns det möjlighet för MobiTime att lista hållplatser i din närhet. För att vi ska kunna tillhandahålla denna tjänst måste du som användare aktivera GPS-funktionen i din telefon och i MobiTime för att telefonens position ska kunna skickas till oss.

2.4 Hållplatsvy

I MobiTime kan du som användare se vilka bussar som avgår från en viss hållplats. I de fall trafikhuvudmannen tillhandahåller realtidsinformation visas avgångar med realtid. För att välja hållplats används samma förfarande och datautbyte mellan applikationen och oss som i 2.3.

3 Direktkommunikation

Trafikhuvudman har möjlighet att skicka push notification direkt till din telefon enligt följande:
- I de fall nerladdade tidtabell ändras.
- Vid större tidtabellsskiften, så som sommar- och vinteruppdatering.
- Då trafikavvikelser påverkar kollektivtrafiken i större område.
- Annan information som kan ses som väsentlig för användare av kollektivtrafiken.
- Annan information som kan ses som väsentlig för dig som användare baserat på dina sparade resor och sparade hållplatser.

4 GPS och positionsdata

Vissa funktioner i MobiTime använder din positions data. Du kan när som helst gå in under inställningar och stänga av "GPS i karta och hållplatser". Se stycke 2 för information om vilka funktioner som använder GPS.

5 Felsökning

MobiTime använder BugSense för att hålla reda på fel som uppstår i applikationen. När ett fel inträffar skickas automatiskt en felrapport till vårt konto på BugSense. Data som skickas är avpersonifierad (se 2. Registrering) och används av oss för att enklare hitta fel som uppstår i MobiTime. Du kan när som helst gå in under inställningar och stänga av funktionen “Skicka fel till utvecklaren".